• info@grafie.cz
  • 222 714 580

Jsme připraveni vám zavést novou normu ISO 12647-2:2013

  • -

Jsme připraveni vám zavést novou normu ISO 12647-2:2013

Tags : 

Možná jste si všimli, že organizace ECI, FOGRA a bvdm zveřejnily nové ICC profily pro ofsetový tisk na lesklý i matný natíraný papír a na bezdřevý nenatíraný bílý papír. Jedná se o ICC profil PSO Coated v3 (FOGRA51) a PSO Uncoated v3 (FOGRA52), které vycházejí ze standardu ISO 12647 2:2013. Norma ISO 12647-2:2013 přibližuje běžně dostupné materiály a na nich dosažitelnou barevnost podmínkám v tiskových provozech. Díky tomu není nutné provádět tak velké korekce pro dosažení standardizace tisku.

V praxi to znamená, že jsou připraveny podmínky k tomu, aby tato nová norma začala být zaváděna do tiskových provozů a do přípravy dat. Přechod si samozřejmě vyžádá delší období, kdy budou přicházet tisková data připravená podle staré normy, ale i podle normy nové. Proto byly také zveřejněny ICC profily DeviceLink pro převod z CMYK do CMYK. ICC profil ISO Coated v2 to PSO Coated v3 (DeviceLink) pro převod dat připravených pro tisk podle staré normy, ale tištěných podle nové normy, a ICC profil PSO Coated v3 to ISO Coated v2 (DeviceLink) pro převod dat připravených pro tisk podle nové normy, ale tištěných podle normy staré.

V případě vašeho zájmu jsme připraveni vám zavést tiskové workflow podle podmínek nové normy ISO 12647-2:2013 a zároveň provést kontrolu tisku podle normy stávající. Pro takto nastavené tiskové workflow vystavujeme certifikáty společnosti GRAFIE CZ, s. r. o.

Kontaktní osoba: Jaromír Hroch, jaromir.hroch@grafie.cz.


Vyhledávání

Přihlášení k odběru Newsletteru

Přihlášením k odběru souhlasíte se zpracováním zadaných osobních údajů za účelem posílání Newsletteru.
Odběr Newsletteru můžete kdykoliv odhlásit posláním žádosti na na info@grafie.cz, nebo použitím odhlašovacího odkazu v zápatí každého Newsletteru.

Pro redaktory

Máte zájem o některou z nabízených služeb? Potřebujete další informace?